Site Loader
κατασκευή του eshop homemarket design develop

Η κατασκευή του Eshop Home-Market ήταν μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο ευχάριστες μας προκλήσεις.

Το homeMarket (home-market.gr) είναι ένα διαδικτυακό πολυκατάστημα της εταιρείας Καραμπάσης Home Solutions που έχει σαν σκοπό να καλύψει όλες τις τεχνικές ανάγκες ενός σπιτιού. Από είδη υγιεινής, πλακιδία και υδραυλικά εξαρτημάτα έως θέρμανση, χρώματα και πολλά περισσότερα που θα βρείτε κατά την πλοήγηση σας σε αυτό.

Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει ένας επανασχεδιασμός του ήδη υπάρχοντος e-commerce website. Μετά από αρκετές συζητήσεις καταλήξαμε ότι η ιδανικότερη λύση θα ήταν η κατασκευή του e-shop εκ νέου. Παρακάτω θα δείτε τους λόγους.

Οι προκλήσεις για την κατασκευή του Eshop Home-Market

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την κατασκευή του eshop home-market.gr ήταν οι εξής:

  • Το e-shop βασιζόταν σε παλιές τεχνολογίες και υπήρχαν κενά ασφαλείας που έκαναν το site ευάλωτο σε επιθέσεις.
  • Από τη στιγμή που η καλύτερη λύση ήταν η εκ νέου κατασκευή, θα έπρεπε με προσοχή να μεταφέρουμε τη παλιά βάση δεδομένων και να τηρήσουμε τα ίδια link ώστε να μην υπάρχουν ποινές και πτώση στην κατάταξη της αναζήτησης της Google.

Η προσέγγιση

Χρησιμοποιήσαμε τo CMS WordPress και την πλατφόρμα Woo Commerce ενώ παράλληλα φροντίσαμε να ασφαλίσουμε το e-shop με κάθε τρόπο από πιθανές επιθέσεις. Δημιουργήσαμε ένα template βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων της εταιρείας και του αντικειμένου. Τέλος, συγχρονίσαμε τα προϊόντα από το παλιό site και φροντίσαμε να θέσουμε την ίδια λογική των link.

Το Αποτέλεσμα

Καταλήξαμε σε ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο e-shop, φιλικό προς μικρότερες συσκευές όπως tablet και κινητά. Παράλληλα φροντίσαμε να είναι εύχρηστο για κάθε χρήστη ανεξαρτήτου γνωστικού επιπέδου. Με λίγα λόγια δώσαμε προτεραιότητα στο σχεδιασμό της εμπειρίας του χρήστη (UX).

Τέλος ασχοληθήκαμε με την βελτιστοποίηση του SEO, το content management και αναλάβαμε το κομμάτι του Digital Marketing.

Θέλουμε να ευχηθούμε στον κ. Καραμπάση και όλους τους συντελεστές της εταιρείας να έχουν καλές δουλειές. Eίμαστε σίγουροι ότι θα είναι ευχαριστημένοι και ότι θα έχουμε μια πολυετή συνεργασία.

If it isn’t on Internet, it doesn’t exist

Jimmy Wales | co-founder of Wikipedia


Ενδιαφέρεστε να χτίσετε ένα web app ή ένα portfolio? Επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας





    Post Author: pixel ninjas